loader image

070-631 08 00

info@skyttman.se

Kommande evenemang

Eventet kommer att kunna dokumenteras för att delas via sociala medier och i digital kommunikation. Genom din anmälan godkänner du att bli fotad/filmad under eventet och att vi sedan kan använda detta i vår digitala kommunikation. Vi sparar också din kontaktinformation i syfte att dela med oss information till dig gällande eventet.

27 OKTOBER 12:00

Lunchföreläsning med Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist berättar om sin entreprenöriella resa och “Det svenska måltidsundret – från gastronomisk u-land till världstopp”

Carl Jan Granqvist, fd gästgivare vid Grythyttans Gästgivaregård, professor emeritus i Måltidskunst Stavangers Universitet, Phil. Dr. HC i Måltidskunskap Örebro Universitet samt Restauranghögskolan i Grythyttans initiativtagare. “

Lunch ingår i föreläsning, pris 200 kr per person.

Boka till info@skyttman.se

27 OKTOBER 18:00

Vinprovning med Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist kommer till Valvet även den 27 oktober och håller i en vinprovning.

Han är inte bara en av Sveriges mest omskrivna krögare och vinkännare, han har genom åren också blivit en uppskattad radio och TV profil.

I Grythyttan har han skapat Måltidens hus och byggt upp en restaurang- och hotellhögskola samtidigt som han medverkat regelbundet i radio för att dela med sig av vintips till vin- och matintresserade lyssnare.

På vinprovningen får du lära dig om viners olika karaktärsdrag och även höra om vikten av att mat och dryck ska locka alla dina sinnen!

Pris: 595:-

I priset ingår vinprovning och ostbuffé med tillbehör.

Boka plats redan idag till info@skyttman.se

Åldersgräns: 18 år

10 November
18:00

En kväll i tryffelns tecken signerad Norbert Lang

Norbert Lang och vår köksmästare Thomas Becker kommer att tillaga följande tryffelmeny:
Ammis: Tryffel suprise
Förrätt 1: Tryfferad anklever terrin à la Norbert, på Gugelhupf, höstäpple, tryffelvinegrette

Förrätt 2: Tryfferad Creme Vichyssoise med ostron, mousseline på pilgrimsmussla med kallrökt lax

Varmrätt: Tryfferat matvete med rotfrukt brunoise & Comte, Kalvsadel
Ost: Tryfferad Brillat Savarin på päron
Madeiraplommonsås, kavringkrutonger

Dessert: Tryffelparfait med Tahitivanilj & Mackmyra whisky, varma hallon och mandelkrokant

Kuvertpris: 1 395 kr, välkomstdrink ingår.
Vinpaket med utvalda viner till menyn går att beställa på plats, även alkoholfria alternativ finns.
Boka bord redan idag till denna unika kväll! Maila till info@skyttman.se, begränsat antal platser.

24 November
18:00

Provning av julens drycker med Chatrin Jakobsson

Chatrin Jakobsson från Blommor & Brie guidar er genom julens läckra smaker av ostar & dess passande drycker.

Chatrin är utbildad Sommelier, Fromager (& florist) och numera föreläsare på Fromagerutbildningen på Restaurangakademien. Hon deltar även i juryarbetet i SM i mathantverk. Utöver det har hon har arbetat på allt från BlomsterPralinen och Annas Vinbar till Ost- & vinbaren på NK saluhall. Därefter tog hon steget och öppnade Blommor & Brie i Butikerna på Wäsby.

Chatrin har mångårig erfarenhet av att leda olika sorters provningar.

Pris: 495:-

I priset ingår vinprovning med ostar.

Boka plats redan idag till info@skyttman.se
Åldersgräns: 18 år

Arrangemanget äger rum den 24 november klockan 18:00 på Valvet, Kungsgatan 5, Eskilstuna